Goran

Här har den oförbätterlige kriminaldåren Goran hamnat i klammeri med rättvisan. Äntligen en en riktigt moderat sketch!


Kommentarer
Postat av: August

Jag misstänker att detta kan tolkas som rasism... Sketchen tappar lite tempo efter ett tag, och den lider som vanligt av den statiska kameran.

Postat av: Anonym

Den här var fanimej den bästa jag har sett ever. Det är ju exakt såhär dom pratar. Mer av detta vill jag se!

2007-01-05 @ 11:33:20
Postat av: babbe

Sorry grabz... Detta var er tråkigaste hittentills. Era andra har dock varit super.

2007-01-05 @ 16:25:32
Postat av: Cecilia

Tack för det.

2007-01-05 @ 19:07:57
Postat av: August

Detta är ett intressant diskussionstema. Bör vi visa sketcher som kan tolkas som fördomsfulla eller allmänt osympatiska? Personligen tycker jag ju det, eftersom den typen av saker aldrig får visas i TV, men handlar om saker som många människor faktiskt tänker på. Vad tycker ni?

2007-01-05 @ 20:35:16
URL: http://solidream.dyndns.tv
Postat av: Cecilia

Problemet är ju att många människor tror just att invandrare och kriminella, ofta i kombination, kommer hit eller ut och får en massa fördelar, så som en limo från flygplatsen, obegränsat med pengar eller en central lya i Stockholm. Det är inget humoristiskt med det. Bara fördomsfullt och tragiskt. Och sketchen tog inte upp detta problem (med folks fördomsfulla tankar och hur saker och ting förhåller sig) utan understödde dem. Den tilltalar säkert dessa människor. Men fan inga andra.

2007-01-05 @ 20:52:27
Postat av: Emma

(Som skrev första inlägget).

Jag tycker absolut att ni bör fortsätta visa sketcher som dessa! Eftersom de precis som du säger, inte får visas i andra mediasammanhang. Det är ju jättefarligt att visa verkligheten verkar de anse...

Så jag hoppas och tror att ni förbiser dom som inte förstår komiken i detta. Dom är ju inte direkt tvingade att se klippen.

Sedan handlar detta inte enbart om invandrare, utan egentligen daltas väl brottslingar oavsett ursprung av myndigheter? Fan vilken kille han är han som spelar, det måste jag säga. T.om kroppsspråket är mycket realistiskt.

Ser med glädje fram emot Goran nr 3. :)

2007-01-05 @ 23:10:12
Postat av: August

Problemet som jag ser det är att så fort man gör en sketch med någon sorts politisk vinkling uppfattar folk det som ett så tydligt ställningstagande. Jag hade lika gärna kunnat göra en sketch som visar hur absurt illa en kriminell invandrare blir behandlad av myndigheter, för det finns mycket sanning i det också.

2007-01-06 @ 11:00:29
URL: http://solidream.dyndns.tv
Postat av: Kringlan

Jag tycker det finns bättre sketcher med "Goran" (iaf en). Vet inte var alla fått det ifrån att det daltas med kriminella. Jag arbetar som kriminalvårdare och har inte alls den uppfattningen. Skulle vara roligt att veta vilka källor du, Emma, har. Sen är Philip naturligtvis en lysande skådespelare, det är uppenbart.

2007-01-06 @ 13:05:23
Postat av: Karl

Jag tycker den är extremt rolig. Kroppspråket, betoningen och hur den verkligen spelar på folks uppfattning oma tt det daltas med kriminella "du får tyvärr dela den med en annan vårdtagare" hahaha! :D

fortsätt såhär. och de som inte förstår att ni förstår fördommarna är de mest fördomsfulla. hint hint.

2007-01-10 @ 14:11:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback