Muhammedbilderna

Så här gick det enligt våra källor till när Jyllandsposten kom på den festliga idén att publicera lite roliga teckningar av en viss profet. Vi minns väl alla hur det gick sen.

En FÖR rolig historia - igen

Killen som drar Bellmanhistorier är tillbaka, men den här gången är han bättre förberedd! Vissa av oss är så roliga att folk börjar skratta oavsett om vi säger nåt kul eller ej. Detta kan vara ett allvarligt handikapp (jag kallar det skämtsamt Peter Settman-syndromet) men jag tycker personligen att ett allvarligare handikapp är när man själv skrattar åt allt som inte är kul.

Standup på Oslipat 30/1

Imorgon är det premiär för Oslipat på Jeriko i Malmö. En fantastisk klubb som drivs av människovännerna Fritte Fritzon och Marcus Johansson.

På scen bland annat ena halvan av Negerchock! Kringlan, som uppträder under sitt dopnamn Kristoffer Svensson. Bor ni i Malmö eller har vägarna förbi, rekommenderas starkt att ni löser entrébiljett. Femti pistoler, det är det värt.

Läs mer på
www.oslipat.com


Mannen som inte kan prioritera är hungrig

Den här filmen sätter fingret på ett vanligt misstag människor gör - berättar historier på fel sätt. Nästa gång ni ser Aktuellt och Rapport, kommer ni märka att de börjar med det mest ointressanta för att långt senare komma in på de verkliga nyheterna - svanfamiljen som byggt bo i papperskorgen utanför tevehuset, de smygtagna bilderna på en till lika delar rodnande och onanerande Harald Treutiger. Kort sagt nyheter med nyhetsvärde. Mannen i filmen gör ungefär samma misstag och börjar berätta sin historia i fel ända. SVT och alla människor har som vanligt mycket att lära av TV3 nyheterna (som är korta och roliga precis som sketcherna i Negerchock!)


Dom go'a nynazisterna


Vem har sagt att nynazister måste vara dumma och aggresiva? Vi är övertygade om att det är så här det går till när de goa Göteborgsnazisterna träffas.

En rolig historia


Är det nån som nånsin hört en genuint rolig historia? Som vi alla vet är det grundläggande kriteriet på "roliga historier" att ingen tycker att dom är kul. Här försöker vi oss dock på vågstycket att damma av en anrik Bellman och korsa den med en helt annan typ av banal humor.

Hos barnmorskan


Vissa människor kan gå över lik för att vara politiskt korrekta, men ibland anar man ett spår av osäkerhet bakom den övertygade fasaden. Finns det nån av oss som är så god att vi inte nån gång velat sparka på en mycket liten, jobbig hund eller velat knycka en blind mans käpp?

Busringning 2


Ok alla humorsnobbar, inklusive Kringlan. Nu är han tillbaka och busringer och den här gången är det garanterat roligt! Detta är stort, världens dummaste man i världens banalaste humor!
/August

Goran 2, återkomsten


Den vansinnigt kriminella invandraren Goran är tillbaka i en sketch som är nästan, men inte helt, idententisk med den första. Varför gör vi detta? Kanske för att strö salt i de sår vi fick när tusentals snälla skandinaver gav oss ett rättmätigt kok stryk för att vi vågade skoja om en invandrare utan att vara det själva.

Mobiltelefon på café

Att gnälla på folk som talar i mobil, känns så jävla 1996, att ingen kan tycka att mannen i keps inte får vad han förtjänar.
Vi ber er även lägga märke till den smått geniala rekvisitan. Istället för att bära in vattenpipor, trolldeg och en Che Guevarabyst i mässing, skapar vi ett autentiskt Möllanfik genom att låta en av männen läsa en Mikael Wiehe-biografi


Kringlan filmar fel


Kringlan har varit dålig på att uppdatera bloggen på sista sidan, därför visar jag nu ett klipp där han råkar filma min granne av misstag och vederbörligen kissar på sig av förskräckelse. Kanske kan detta få honom till bättring! /August

Bloggkartan

Negerchock finns nu under Malmö på bloggkartan.se

En svår jobbintervju


Att gå på anställningsintervju är inte lätt. Man måste kunna de sociala koderna flytande och vara världsbäst på att inte vara sig själv. Och inte ens då är man säker, ens chef kan mycket väl vara galen. Nåväl, den här filmen sätter fingret på en viktig mänsklig egenskap: viljan att bli omtyckt och passa in i gänget.

Mannen som inte kan prioritera


Jag har fått för mig att världen till stor del består av folk med allvarliga psykiska defekter. Den här mannen känner jag väl igen. Han har det oroväckande vanliga personlighetsdrag som innebär att man aldrig vet vad som är det essentiella i en situation.

Programskaparna

I dagens film ska vi se hur det går till när snillen spekulerar.Även om man inte kan tro det, så har varje Ordjakten, varje reprisering av Fångarna på fortet, Mullvaden, föregåtts av otaliga möten, mainmaps, sömnlösa nätter av planerande. Allt för att DU ska serveras världens bästa teve.


Demokrati, en mänsklig skyldighet

Anställningsintervjun

Vi känner alla till att det är viktigt att ta ställning. För eller mot spelar ingen större roll, men ett starkt engagemang visar att man är en människa som tänker och bryr sig! Alternativt att man är för dum för att inse hur komplicerad frågan egentligen är.

Varför falafelbagare älskar plastpåsar


Vid kulturkrockar är det tur att vi har förståsigpåare som kan förklara exakt varför det är precis lika smakfullt att gå runt i Addidasbrallor med guldränder som i dalarnas folkdräkt. Har får vi lite allmänbildning om hur det går till i Herr Omars Arabien.

De politiska ideologierna - en snabbkurs

Det här kan mycket väl vara den genaste genvägen till politisk insikt som gjorts. En minut och nitton sekunder, så vet du allt du behöver veta.


Världens dummaste man dricker vatten


Att vara oändligt dum gör många vardagliga aktiviteter omöjliga. Hundar t.ex. kommer alltid fel i lokaltrafiken även om de bara ska åka ett par stationer själva.

Den osäkre doktorn


Det finns något djupt tragiskt över folk som för sent inser att de har valt fel yrke. Och i allt som är djupt tragiskt finns något som är djupt skojigt.

Busringning


Det här med "världens dummaste man"... Visst, det är tramsig, banal humor, men på något sätt blir man lite glad av att se en sån glädjestrålande, naiv idioti. Det behöver inte vara svårare än såhär.

Barnläkaren


Vi har alla som unga vuxna (läs: 12-åringar) blivit trakasserade av mostrar som tror att vi fortfarande är barn, trots att vi redan hade börjat med tekniklego!
Kringlan har här av misstag kommit till en barnläkare som absolut borde veta bättre.

Youtube

Youtube, som hostar våra filmer, ligger tillfälligtvis nere, men återkommer nog lite senare idag. Man kan höra avgrundsvrål från folk över hela världen som tvingas slå på sin vanliga gamla tv.

Filmskolan II




Här är andra delen av filmskolan. Av kommentarena från första filmen har jag förstått att det råder viss tveksamhet till om mannen i lila tröja försöker imitera Bergman, och varför han isåfall talar finlandssvenska. Låt det stå klart att det inte är någon imitation. Jag vet personligen inte ens varför sketcherna heter "Ingmar Bergmans Filmskola". För min del kunde de lika gärna ha hetat bara "Filmskolan". Men jag tror att August försökte sig på en liten flirt med det folkliga. För inget kan ju vara så folkligt som att håna Bergman (kankse över en bit god mat - varför inte flintastek och starköl).
Lite väl lång den här presentationen, men viktig. Dessutom helt utan humor. Det är natt och jag känner mig låg.

Humor-workshop

Vill man bli rolig, finns det inga genvägar. Bara jobb, jobb och studier. Ändlösa 20-poängskurser på universitetet och kvällskurser på ABF. Dagesn film handlar om ett sådant workshop


Hipptestet 2 - My hips don't lie

Be cool - stay in school. Förr var det så lätt, bara att göra tvärt emot vad klatchiga slogans sa åt en att göra. Så var man hip to the scene. Idag är det svårare, 6-8 skivor bröd kan mycket väl vara det fräckaste du kan äta på en dag.


Filmskolan

På Ingmar Bargmans filskola på Fårö får eleverna testa nya idéer på varandra. Just idag är det en spännande blandning mellan Tarkovski och Jönsson ligan får  guldfeber som diskuteras.


Världens dummaste man provar barnarbete

Barnarbete är väl inge kul... Det stoppar ändå inte världens dummaste man från att starta en småskalig produktion. Ni som gillar persiska mattor, eller välsydda fotbollar  - titta hit. Så här går det till!


Humorterapi, med humorterapigänget

Humor ska inte bara få en att må dåligt, känna skam och mindervärde. Här är ett gäng killar som förstått det och börjat självmedicinera sig med humor. Negerchock ger er - humorterapi!


Goran

Här har den oförbätterlige kriminaldåren Goran hamnat i klammeri med rättvisan. Äntligen en en riktigt moderat sketch!


Hipptest 1

För oss är vår grad av hipphet en evig känsla till magsår och panikångest.

Aschberg vill vara seriös


Robert Aschberg har som alla vet betytt mycket för onskans utbredning i världen. Skicka gärna in andra förslag på hur denna man bör häcklas. /A

Sanning eller konsekvens?

Den populära barnleken "Sanning eller konsekvens" är naturligtvis inget annat än mobbing med regler. När vuxna ger sig på det, blir det inte särskilt vackert. Döm själva.


BORTTAGEN

Kaffeskojaren IV. Nu är han här för att stanna

Den här mannen är otäck och kräver ingen presentation. För fjärde gången kommer nu vår allra bästa fiende.