Enkät

Det har hörts viskningar om att namnet Negerchock skulle kunna tolkas rasistiskt, vilket naturligtvis inte är meningen. Om du är av afrikanskt ursprung, lägg in en kommentar här och berätta om du känner dig kränkt eller ej. För att vi ska ska veta att du verkligen är svart och ingen whigger, bifoga gärna ett ljudklipp där du spelar bongotrumma.

Kommentarer
Postat av: sofie (mitt svenska namn)

jag kanske inte riktigt räknas till en äkta neger då jag är uppblandad med sameblod. men då jag oftare antas vara neger än same tycker jag mig vara i min fulla rätt att svara på enkäten.

svar: då endast nedräknningen börjat är det svårt att förhålla sig till vad negerchock egentligen är. är det negrer som chockas? eller är det tex asiater som chockas över negrer? jag väntar med spänning på negerchocks lansering för att därefter komma med ett betydligt mer uttömmande svar på enkäten.

2006-12-20 @ 13:36:21
Postat av: August

Egentligen undrar vi bara om själva ordet negerchock är kränkande. Själva sketcherna kommer med all säkerhet vara det, både för negrer, arier och idioter av valfri hudfärg.

2006-12-20 @ 22:13:09
Postat av: Sara

Vad var det för fel på de andra namnförslagen, hörrni? Jag ogillar starkt bloggnamnet och det lägger aningens sordin på det från början väldigt kuliga initiativet.

2006-12-20 @ 22:20:32
Postat av: August

Nu är du ju egentligen inte riktigt neger, Sara, även om du har jättefint mörkt hår, men jag ska ändå svara. Våra undersökningar visar att 70% av befolkningen av någon anledning tycker att negerchock är det roligaste ord dom nånsin hört. 30% tycker av någon annan anledning att det är ett hemskt ord som inte borde stå med i SAOL. Själva tillhör vi majoriteten, vi tyckte helt enkelt att det var roligare än de andra förslagen. Varför det är så roligt/hemskt är givetvis öppet för diskussion.

2006-12-21 @ 09:37:39
Postat av: Anonym

Får erkänna att jag tycker ordet negerchock är ett roligt ord men jag vet inte om jag skulle tyckt att det var lika kul om jag varit neger. För mig känns det som ett nedsättande ord. Ordet "neger" har alldeles för mycket taski historia bakom sig för att man skall undvikas att bli lite illa berörd av ordet så att säga, synd på så roliga sketcher.

2006-12-25 @ 14:16:45
Postat av: Rammstein

Briljant namn och ett förfärligt roligt ord. Det är få saker som är så nyttigt som förmågan att koppla loss orden från sina betydelser. Det finns inget annat sätt att desarmera dem.

Postat av: Andres

Varför denna skräck för ordet neger? Är det bättre att bli kallad svart, färgad (snacka om förnedrande), utomnordisk, afroamerican...vi menar ju ändå samma sak. Och inte fanken är väl neger så nedsättande som alla vill tro. Gettonegrerna i USA kallar ju varandra för nigga (slang för nigger).../Negerbollens återkomst

2006-12-29 @ 14:26:51
Postat av: Jensa af Bergenfeldt

Just nu tycker jag att det kan vara bra med lite refflektion i svinstian. Som så många redan vet så har eder blogg blivit som av en händelse, en brödrost. Så tycker jag iallfall nu och det är ingenting som jag kan tänka mig att i frammtiden ändra på.
Vill också passa på att förbereda för en ev omläggning av diverse snedsteg men då måste ni andra börja innan jag gör det. Detta är viktigt ur alla aspekter, men kanske särskillt därför att det ur säkerhetssynpuhnkt kan komma att uppstå sjusäderles säd effekter !
Med det menar jag iochförsig inte att någon kroppsvätska skulle spruta eller så utan mera att vi alla har ett ansvar som vi inte kan komma ifrån. Ingen vill väl bli anklagad för att vara rasistiks ?

PS. Carradine ÄR ETT TROLL DS.

2006-12-29 @ 14:49:35
Postat av: Anonym

Så länge svennechock inte är stötande är inte heller negerchock stötande ... För bevare mig väl, det är väl ingen som tycker att svennechock är stötande?

2006-12-29 @ 20:06:18
Postat av: Sara H igen

Kommentar till Andreas:

Ursäkta, min herre, men är det inte lite skillnad när "Gettonegrerna i USA kallar varandra för nigga (slang för nigger)" än om några vita, medelklassnubbar har en humorblogg med namnet neger? När man återtar ett begrepp (i det här fallet neger) som har med sig - både historiska och nutida - negativa associationer så tycker jag att reclaimandet måste komma inifrån gruppen. Annars går liksom hela poängen i stöpet. Jag har jobbat Bed Sty - ett område med "ghettonegrer" i New York - och jag kan säga att min erfarenhet är att det inte uppskattades att bli kallad nigga´ av personer som inte själva var afro-amerikaner!

2006-12-30 @ 00:09:45
Postat av: sara

sorry, föregående var till Andres...

2006-12-30 @ 00:10:39
Postat av: Kringlan

Sara! Jag håller givetvis med dig i allt du skriver (tackar särskilt för att bli kallad vit medelklassnubbe). Vill bara stryka under särskilt att vårt bloggnamn inte handlar det minsta om att "ta tillbaks" ordet neger. Som jag skrev i ett inlägg, så är och förblir neger ett fult ord (även om det sätts framför boll eller chock). Men: Du har som sagt rätt i övrigt.

2006-12-31 @ 14:59:39
Postat av: August

Jag antar att de svarta som säger nigga till varandra inte är samma svarta som skulle bli arga om en viting sa det. Om det däremot är samma tycker jag det är mkt löjligt.

2007-01-02 @ 19:45:52
Postat av: Tomas

Skitroliga sketcher grabbar! Skönt att hitta humor som passar mig..

2007-01-03 @ 14:51:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback