Uppfinnaren

Okej, så här är det: Dagens sketch är enligt mig, Kringlan, något tveksam. Jag vet inte vad felet är, kanske är det så elementärt som att uppfinnaren i filmen heter Bert-Åke Kalkylblad, kanske är det något mycket större. Kanske borde jag skaffa piercing (det är ju ändå nyår och något ska man lova). August, däremot, min gode vän och medbloggare, anser att sketchen håller högsta klass och kvalité. Ni kan ju se dagens film som ett test - är du en August eller en Kringlan? Låt detta val styra ditt 2007. Gott nytt år!

Pingisspelarna - återkomsten.

Folk har ring och skickat flaskpost, gjort sig märkvärdiga på alla möjliga sätt, bara för att berätta för oss att dom vill se mer av Pingisspelarna, som vi visade för ett par dagar sen. Vi är såklart inte svåra, utan sänder här ännu en film med killarna som tycker så himla mycket om ping-pong.


Kaffeskojaren! Igen? Ja, igen!

Med risk för att verka tjatiga sänder vi nu den tredje filmen i vår populära serie Kaffeskojaren.


Packat & Klart!

Titta, jag är på Packat & Klart: http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=56449&a=725965&lid=puff_726430&lpos=lasMer

Tandkrämsreklamarna

I dagens sketch för två reklamare ett långt och omständigt samtal om tandkrämsreklam. Den som är ute efter en stark poäng (på branchspråk kallad punch-line), bör dock söka sig någon annanstans. Kolla exempelvis in youtube.com, där vimlar det av barn som trillar och slår sig, killar som spelar luftgitarr och annat kul.


Rasism, va?

Även detta inlägg är befriat från ironi. Och jag hoppas fan att det blir det sista.

Tyckte det var ett trevligt initiativ av August att skriva lite om sina politiskt korrekta ambitioner med bloggen. Tänkte därför göra samma sak (efter den lyckade operationen är inte jag ocvh August sammanvuxna och kan alltså uttrycka två olika åsikter).

För mig handlar den här bloggen och dess namn väldigt lite om att oskadliggöra ett farligt ord (neger) genom att använda det. Bloggen handlar minst av allt om människors rätt att få säga negerboll. Jag säger förihelvete själv kokosboll eller chockladboll, av den enkla anledningen att jag verkligen tycker att neger är ett fult ord. Tror bara att det är inavlade bonnläppar från hjärtat av skåne som känner att dom måste säga negerboll. Och låt det vara absolut klart att denna bloggen inte är för dem.

Som jag sa är neger ett fult ord. Negerchock är ett roligt ord. Just därför att neger är så fult. Det är ju så att i kärlek och humor är allt tillåtet. Det är således lika tillåtet att älska en neger som att skoja om en. Och när det kommer till skojeri är jag beredd att göra vad som helst för ett skratt. Förutom att klä ut mig.

Tack ska ni ha, låt nu detta bli slutord.

/Kringlan


Rasism

Nedanstående är fritt från ironi.

Det kan vara på sin plats att påpeka att vi alltså INTE är rasister. Namnet NEGERCHOCK råkar bara vara svenskans roligaste ord. Och dessutom ett ord som framför allt blåögda, blonda svenskar känner en djup motvilja mot på grund av den enorma skuldkänsla det framkallar hos oss. Det hjälper inte debatten om invandrare och främlingsfientlighet att förbjuda vissa ord.

Samma människor som bara läser löpsedlarna och aldrig sätter sig in i viktiga frågor på riktigt är också de som är snarast att döma. Det är dags att ta tillbaks initiativet ifrån dom. Vi kan inte ha ett samhälle där de viktigaste frågorna får vara om orden Negerboll och Nogger Black får användas. Det får mig att tappa orken och sluta engagera mig. På samma sätt som Feministískt Initiativ har förstört feminismens rykte för flera år framöver. Vi låter alltför ofta samma fåtal hetsiga människor diktera villkoren för hur samhällsdebatten ser ut. Det är idag omöjligt att säga något dåligt om en enskild invandrare utan att samtidigt förklara tre gånger att man inte är rasist. Detta är löjligt, jobbigt och farligt. Jag är förbannad och jag är trött!

Kaffeskojaren kommer tillbaks

Den otäcka karl som visades i förrgår, kaffeskojaren, är tillbaks igen. Ännu en gång ser vi honom skapa humor med så enkla medel som en vanlig kaffekopp och lite fantasi.


Fan, förlåt!

Förlåt mig alla jag träffade igår på festen! Särskilt tjejen i grönt, jag menade inte alls att du aldrig kommer kunna få barn, det var ett skämt. Och greken, jag tog ditt vin och kallade dig tjock, det var dumt. Visst var du tjock, men det är inget brott! Förlåt!

Bögmode

Hej hej. Julgdag ellert annan dag. jag har ingen koll (kl är 04:28). sänder nu en rätt tråkig sketch. Men den handlar om bögar, vilket vissa brukar gilla. Stort njöje.


Kaffeskojaren

Varning. I dagens sketch figurerar en man som du känner. Han finns på din arbetsplats, i minst en version, han rör sig på dina fester, han kan mycket väl vara du. Det finns inga sätt att slippa undan denna man. Vi har valt att kalla honom kalla honom kaffeskojaren.


Pingisspelarna 1

Okej! Då sätter vi igång. Det är julafton och lika bra att skoja till det. Sketchen vi visar idag handlar om två killar som spelar pingis. Mer skulle väl egentligen inte behöva sägas, om det inte vore för dessa stackere är så jag-svaga att de väljer att iklä sig mer framgångrika människors identiteter när de spelar ping-pong.


Snart premiär

Fyfan, jag är nervös nu. Bara timmar kvar till premiären och visst känns det lite högtidligt. Att jag, som inte ens dög till att bli nyckelbarn, ska få gå på premiär. Frågan är  vad jag ska ha på mig? En liten flortunn trosa med öppen gren (nej den spar jag nog till min begravning), hög hatt och vita strumpor märkta "intersport"?

Kanske något från mineralriket?

Allt är möjligt, men jag har på känn att jag vid midnatt kommer öppna det mjuka paket, som jag inhandlat och slagit in till mig själv - en pyjamas i japanskt siden.

Traditioner

Julen är som bekant de poänglösa godsakernas högtid. Idag har jag gjort fyllda dadlar. Man tar dadlar, som smakar som mandelmassa doppat i sirap, och stoppar in mandelmassa i dom. Varför? Det är ju som att kärna ur ett äpple och stoppa in ett litet päron i hålet!!


Överhuvudtaget är julen den tid då man ger sin goda smak semester och ägnar sig åt traditioner. Man blir lite orolig av den orubbliga, fruktansvärda kraft som Traditionen har. Man får (och måste) äta saker som man inte annars ens skulle ge åt djur man ogillar.

Jag ser ett stort tomrum där lite vettiga traditioner borde finnas. Kunde inte julen vara den tid då alla änligen får (och måste) dricka sig fulla på hemmagjort vin klockan 8 på morgonen och sen springa nakna runt kvarteret? Eller den tid då man posta sina favoritkalsonger till Barnen i Afrika (tm)? Men nej, vi väljer att äta sylta och lutfisk. Det är patetiskt.

Imorrn kör vi igång med världens bästa videoblogg!


Natt och jag är god

Var nyss ute och slängde sopor, så såg jag att en cykel stod och lös. Helt oskälviskt gick jag fram och stängde av cykellyset. Tänkte: Den här stackars människan ska inte behöva cykla till jobbet utan cykellampa.

På bakgården i mörkret kände jag mig plötsligt oerhört god. Ingen såg vad jag just gjort, ingen skulle tacka mig. Vad jag gjort var ett infall av ren, ja, nästan barnslig godhet.

Sen sprang jag upp till datorn och la ut hela historien på internet. Fan va jag är god!


Julklappar

Det har blivit svårt att köpa julklappar i Malmö nu, flera av de bästa 10-kronorsaffärerna har stängt. Detta gör att man kan tvingas spendera upp till 20 kr på en julklapp av god kvalitet. Ett par julkappstips för den desperata:

  • Sexpack bärs (Lidl). 12 kr
  • Tavla av ett vattenfall som rör på sig! (Valfri invandrarpresentbutik runt möllan). 150kr
  • Tidningen Aluma (skäggiga farbröder som luktar vuxendricka). 20kr

Enkät

Det har hörts viskningar om att namnet Negerchock skulle kunna tolkas rasistiskt, vilket naturligtvis inte är meningen. Om du är av afrikanskt ursprung, lägg in en kommentar här och berätta om du känner dig kränkt eller ej. För att vi ska ska veta att du verkligen är svart och ingen whigger, bifoga gärna ett ljudklipp där du spelar bongotrumma.

Definitionsproblem

Vi har ännu inte lyckats enas om en definition av negerchock, vilket är lite problematiskt med bara fem dagar kvar till start. Trodde jag höll på att få en negerchock igår, när jag började känna av en gammal knäskada under en cykeltur. Sen förstod jag att en negerchock är något mycket större.

Jag ledde cykeln hem och bäddade ner mig med en stor kopp varm buljong.

Fem timmar senare befriande sömnen mig från definitionsproblemen. När jag vaknade var det morgon och jag upptäckte att någon hade varit i mitt rum. På det immiga fönsterglaset stod textat: En negerchock blir vad man gör den till.

Fem dar kvar nu...


17/12

Julafton ringde och var irriterad över att behöva stå i skuggan. "För en sketen humorblogg", som han sa. Vad ska vi säga? Visst, han var där först, men allra först var väl Jesus. Decemberslutet är ingen fridlyst blomma, den som tar det får det. Vi ska försöka vara för julafton, vad julafton var för jesusbarnet - en fullgod ersättare. Sju dagar kvar nu. Håll ut, tiger!

Nedräkning var det ja!

Jo, nedräkningen har som bekant börjat. Vi kör igång på julafton med fräscha och ibland inte fullt lika fräscha sketcher. En minut skoj om dagen är vårt recept, och kan vi inte leverera det så lovar åtminstone en minut irritation om dagen. Det balla är att man kan (och bör) såga allt som inte är fantisktiskt som vi gör!

Negerchock!

Vad är en negerchock? Ett förslag är chocken man får när man upptäcker att ens bästa vän är neger. Eller när man upptäcker att man själv är det. Alternativt chocken man får när man läser ordet "negerchock" på löpsedlarna.

Här under är ett exempel på hur det kan se ut när vi kör igång på julafton! Ge er till tåls!


I lunchrummet på TV3
Bloggtoppen.se