Rasism

Nedanstående är fritt från ironi.

Det kan vara på sin plats att påpeka att vi alltså INTE är rasister. Namnet NEGERCHOCK råkar bara vara svenskans roligaste ord. Och dessutom ett ord som framför allt blåögda, blonda svenskar känner en djup motvilja mot på grund av den enorma skuldkänsla det framkallar hos oss. Det hjälper inte debatten om invandrare och främlingsfientlighet att förbjuda vissa ord.

Samma människor som bara läser löpsedlarna och aldrig sätter sig in i viktiga frågor på riktigt är också de som är snarast att döma. Det är dags att ta tillbaks initiativet ifrån dom. Vi kan inte ha ett samhälle där de viktigaste frågorna får vara om orden Negerboll och Nogger Black får användas. Det får mig att tappa orken och sluta engagera mig. På samma sätt som Feministískt Initiativ har förstört feminismens rykte för flera år framöver. Vi låter alltför ofta samma fåtal hetsiga människor diktera villkoren för hur samhällsdebatten ser ut. Det är idag omöjligt att säga något dåligt om en enskild invandrare utan att samtidigt förklara tre gånger att man inte är rasist. Detta är löjligt, jobbigt och farligt. Jag är förbannad och jag är trött!

Kommentarer
Postat av: August

Se även http://www.alltommalmo.se/Artikel.aspx?pid=2037

Postat av: Maria

Ja det är asjobbigt. Vad jag tror är att ordet neger snart "byter sida" som bög har gjort, det blir hippt istället för farligt. Du ligger steget före. Plocka gärna bort mitt förra inlägg och det här också om du vill!

2006-12-27 @ 14:38:12
Postat av: Anonym

HAHA! Det här inlägget var i alla fall roligt!

Så vansinnigt politiskt inkorrekta (eller roliga) är ni inte att ni kommer undan med "nämen om vi ska vara allvarliga för en sekund, vi måste förändra samhället"-inlägg efter att ha funnits på nätet 3 dagar.

2006-12-27 @ 15:01:00
Postat av: August

Är vi inte tillräckligt politiskt inkorrekta? Jag förstår inte din kommentar, varför kommer vi inte undan med detta? Menar du att vi i hemlighet ändå är rasister?

Postat av: Anonym

Nejdå, det är nog ingen som på fullt allvar tror att ni är rasister.

Den här bloggen började ganska träigt men nu börjar det bli ganska läsvärt, måste jag säga. Att uppmana till att "ta tillbaka initiativet" och konstatera att man riskerar att "tappa orken och sluta engagera mig" efter att ha postat pingis- och kaffehumor i tre dagar är stor humor.

För övrigt säger ALLA "negerboll". De som säger "chokladboll" istället gör det inte för att undfly den gränslösa skuldkänsla du talar om, utan för att de är rädda att den stora negern som står tre meter bort ska visa sig 1) kunna svenska 2) ta illa upp 3) ta fram pickadollen (ordningen är sorterad såväl kronologiskt som efter ökande sannolikhet).

2006-12-27 @ 17:45:21
Postat av: August

Du har naturligtvis rätt, kaffehumor är inte jättekontroversiellt... Vi hoppas kunna bjuda på mer brännbara saker senare, för faktum är att vi inte är helt samhällsointresserade.

2006-12-27 @ 17:57:19
Postat av: Lott

Nej, neger kommer inte, och BORDE inte bli ett "hippt" ord (och sedan när är bög hippt, att man fortfarande använder det som ett skällsord är katastrof) därför att detta ord, eller dess engelska mosvarighet - nigger, har i århundraden används för att förtrycka, tortera och mörda svarta. Folk verkar inte förstå varför det är viktigt att faktiskt diskutera användningen av dessa ord: SPRÅKET är en enorm faktor i hur vårt samhälle ser ut. Och ja, jag säger svarta, eftersom vi också säger vita. Där finns alltså en motsvarighet svart-vit, men det finns ingen motsvarighet till neger. Säger det er någonting? Okej så vi ska kalla det negerboll, men då kan vi väl också börja kalla kakor typ "horkaka" eller "bögboll"?

2008-01-09 @ 21:25:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback